O projektu

Pčelicino novo ruho – unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

 

NAZIV PROJEKTA: „Pčelicino novo ruho – unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“
KORISNIK: Grada Vrgorac
PARTNER: Dječji vrtić Pčelica Vrgorac

O PROGRAMU

Svrha Projekta je doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Realizacija istog obuhvaća i specifični cilj Poziva – unaprjeđenje usluga i/ili produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u program predškolskog odgoja i obrazovanja.

Provedbom anketnog upitnika detektirali smo potrebe roditelja i došli do konkretnih brojeva. Roditelji 180 djece/polaznika vrtića iskazali su interes za produljenim boravkom (uključujući vikend) za 15 djece, a za poslijepodnevni/smjenski rad iskazan je interes za 30 djece.

Za potrebe realizacije projekta zaposlili smo dodatnih pet odgojiteljica na puno radno vrijeme, dvije na pola radnog vremena, logopeda i edukatora-rehabilitatora napuno radno vrijeme, jednu kuharicu i jednu čistačicu na pola radnog vremena te ćemo za potrebe uvođenja dodatnih programa (sportski, plesni i dramsko-scenski program) preko ugovora o djelu surađivati s tri instruktora/učitelja.

U projekt je također uključeno preko 1.000.000,00 kuna didaktičkih i senzomotoričkih igračaka i opreme, kao i edukacije za postojeće i nove odgojitelje, a koje će se održavati svaki mjesec tokom trajanja projekta.

  • ciljeve i očekivane rezultate projekta (operacije)

Cilj Poziva – unaprjeđenje usluga i/ili produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenim u programeranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

  • ukupnu vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK)

Vrijednost projekta : 5.645.757,95kuna

  • razdoblje provedbe projekta (od – do)

Razdoblje provedbe projekta: 17. srpnja 2018. – 17. siječnja 2021.